Код: 6525360 Парктронік Gazer PA40F (зовнішні датчики)

  • Артикул: PA40F
  • Тип: Датчики
  • Загальна кількість датчиків: 4
  • Колір датчиків: Чорні
  • Діаметр датчиків: 22.5 мм

Гарантія: 12 місяців

Датчик Gazer PA40F призначений для стаціонарного встановлення шляхом фіксації на зовнішній стороні бампера.

Ключові переваги:

  • Професійні датчики 58 kHz та інноваційний принцип визначення відстані на основі тригонометричних рівнянь
  • Об'єднання задньої та передньої системи в єдину, з під'єднанням до загального дисплея або динаміка
  • Самодіагностика несправностей при ввімкненні
  • Під'єднання до опціонального дисплея PAD20
  • Змінні адаптери (3°, 6°, 12°) для коригування кута встановлення датчиків
  • Надійне виконання проводки під'єднання, підвищений захист датчиків від пилу та вологи IP67

Паркувальна система Gazer PA40F з професійними ультразвуковими датчиками 58 kHz і тригонометричною системою розрахунку відстаней забезпечують високу надійність і точність вимірювань за будь-якої температури. Паркувальний помічник Gazer PA40F можна поєднати із задньою системою Gazer PA40R/PA45R в єдину систему, під'єднати до опціонального екрана. Система паркування Gazer PA40F включає датчики з трьома змінними адаптерами для зміни кута встановлення 3°, 6°, 12°.

Професійні датчики та тригонометричний розрахунок відстані
Паркувальна система Gazer PA40F використовує професійні ультразвукові датчики із частотою роботи 58kHz, що дозволяє значно підвищити точність і надійність вимірювань, а також встановлювати датчики нижче за стандартний рівень (40см). Датчики мають максимальний кут виявлення по горизонталі, що виключає перепустки та сліпі зони. Датчики PA40F спеціально розроблені для використання у різних погодних умовах. Чутливість і точність датчиків не знижуються залежно від температури на вулиці, чи то сильні морози, чи спекотні літні дні. Датчики також повністю захищені від бруду та води за стандартом IP67.

При обчисленні відстаней паркувальна система Gazer PA40F використовує алгоритм визначення об'єктів, що базується на тригонометричних рівняннях. Для розрахунку відстані до перешкоди використовуються дані відразу з двох датчиків. Таким чином ви отримуєте точну інформацію про відстань до перешкоди, а не відстань від одного окремого датчика до об'єкта, як в інших паркувальних системах. Завдяки цьому датчики PA40F можна встановлювати на різній відстані один від одного та на різній висоті, враховуючи при цьому всі особливості бампера автомобіля.

Об'єднання передньої та задньої системи
Паркувальна система Gazer PA40F (front) є системою паркувального асистента для встановлення в передній бампер автомобіля, має окремий блок управління і комплектується чотирма датчиками. Також в автомобіль може бути встановлена ​​система асистента паркування в задній бампер Gazer PA40/45R (rear), яка має окремий блок управління і чотири датчики. Комутація PA40/45R розроблена спеціально для виключення зайвого прокладання дротів і мінімізації наведень або перешкод при передачі сигналів від датчиків до блоку керування. При цьому передня та задня системи паркування Gazer легко об'єднуються в єдину систему опціональним кабелем PAC10.

При об'єднанні двох систем в єдину використовується загальний динамік або під'єднання Gazer PAD20 до дисплея. Під час руху назад передня система також залишається активною та повідомляє про наближення до об'єктів. Звукова частота сигналів передньої та задньої систем значно відрізняються (приклади звучання), щоб водій на слух зміг легко розрізнити їх і миттєво відреагувати. При під'єднанні єдиної системи до дзеркала Gazer на зображенні відображається індикація задньої системи, а загальний динамік подає звукові сповіщення з двох систем одночасно.

Самодіагностика й алгоритми сповіщень
Паркувальний помічник Gazer PA40F діагностує справності всіх датчиків при кожному ввімкненні системи. Якщо будь-який з датчиків виявиться пошкодженим або несправним, система проінформує про це.

Для забезпечення комфортного паркування або руху паркувальна система Gazer PA40F під'єднується до CAN шини автомобіля. Таким чином, при швидкості більше 15 км\год сповіщення системи автоматично вимикаються. При зниженні швидкості менше 15 км\год Gazer PA40F здійснює автоматичне ввімкнення, тим самим забезпечуючи звукове або візуальне попередження про перешкоди. Паркувальна система PA40F повідомляє про перешкоду на відстані 0,9 метрів при русі автомобіля до перешкоди. При статичному положенні протягом 1,5 секунд сповіщення вимикаються. У разі під'єднання PA40F до дисплея, візуалізація відстані до перешкоди збільшується до 2,5 метрів.

Під'єднання до дисплея
Паркувальна система Gazer PA40F стандартно комплектується динаміком, який сповіщає про наявність перешкод і наближення до них. Гучність динаміка можна відрегулювати або в разі потреби вимкнути. Для візуального визначення перешкод і відстані до системи під'єднується опціональний графічний дисплей LCD Gazer PAD20, який під'єднується замість стандартного динаміка. Дисплей підтримує роботу як з однією системою (лише задньою або лише передньою), так і з двома системами одночасно, відображає карту перешкод у графічному вигляді, відстань до перешкод і виробляє звукове сповіщення.

Можливості встановлення та налаштування
Датчики паркувальної системи Gazer PA40F мають унікальну конструкцію, яка завдяки змінним адаптерам дозволяє встановити їх правильно практично в будь-який автомобіль. Основне завдання встановлення полягає в тому, щоб робоча поверхня кожного датчика була розташована перпендикулярно до землі, при цьому більшість бамперів сучасних автомобілів мають заокруглення або ухил. У комплекті Gazer PA40F поставляється 3 різні набори адаптерів з кутами нахилу 3 °, 6 ° і 12 °, які забезпечують коректне встановлення в бампер, компенсуючи заокруглення і ухили, а також дозволяють зробити якісне фарбування датчиків.

Комплект поставки та рівень виконання
Комплект паркувальної системи Gazer PA40F призначений для професійного встановлення і включає центральний блок управління, 4 датчики, динамік, три комплекти змінних адаптерів, комплект проводки, а також спеціальну фрезу, лінійку для розмітки бампера, інструкцію з встановлення та налаштування.

Усі компоненти системи та складові комплекту вироблені Gazer за найвищими стандартами автовиробників і відповідають найвищим вимогам щодо якості та безпеки. Так, усі дроти від датчиків до центрального блоку поміщені в гофроізоляцію та додатково екрановані, датчики мають високий рівень захисту IP67 і максимально широкий температурний діапазон роботи, оснащені спеціальними герметичними роз'ємами. У комплекті передбачено подовжувач для під'єднання опціонального монітора. Також у комплекті Gazer PA40F передбачена фреза з вбудованою пружиною для максимально точного та акуратного свердління.

1) Датчик Gazer PA40F призначений для стаціонарного встановлення шляхом фіксації на зовнішній стороні бампера.

2) Датчик Gazer PA45F призначений для стаціонарного встановлення шляхом фіксації датчика з внутрішньої сторони бампера.

Тип

Датчики

Загальна кількість датчиків

4

Колір датчиків

Чорні

Забарвлювані датчики

Під фарбування

Діаметр датчиків

22.5 мм

Мінімальна робоча дистанція

30 см

Максимальна робоча дистанція

250 см

Точність вимірювання

1 см

Сигнал

Гучність динаміка - 95 дБ

Екран

Під'єднання до опціонального дисплея PAD20

Робоча напруга

9 - 16 В

Робочий струм

Споживаний струм: 400 мA, у режимі паркування: 12 мА

Робоча температура

Від -30 до +70 °С

Час відгуку

0.1 с

Частота роботи датчика

58 кГц

Ступінь захисту датчика

IP67

Ступінь захисту центрального блоку

IP40

Додаткові характеристики

Регулювання гучності: Так (Low/High/OFF)

Можливість зміни кута встановлення: Так, адаптери в комплекті

Можливість встановлення датчиків на різній висоті

Інтелектуальний режим сповіщення

Автоматичне навчання бампер/фаркоп:

Самодіагностика

Визначення перешкод: принцип тріангуляції