22 квітень 2020

Світовий ринок SSD-накопичувачів виріс більш ніж утричі

Американські аналітики відзначили зростання ринку твердотілих носіїв інформації більш ніж на 30% та назвали компанію Kingston лідером у сегменті канальних продажів з часткою 18,3%.

Аналітичні компанії Forward Insights і TRENDFOCUS дослідили ринок носіїв інформації, виявили значне його зростання та визначили лідерів галузі. Згідно з дослідженнями, загальний обсяг канальних постачань SSD-накопичувачів у 2019 році зріс на 36% і склав 120 мільйонів пристроїв, при цьому частка компанії Kingston – 18,3% накопичувачів. Також до трійки лідерів увійшли Western Digital і Samsung (16,5% і 15,1% відповідно).

Президент і головний аналітик Forward Insights Грегорі Вонг прокоментував результати дослідження: «Попит у каналі залишався дуже високим протягом усього 2019 року. Завдяки конкурентному портфоліо і розвиненій мережі дистрибуції Kingston вдалося продемонструвати зростання вдвічі (відносно середньоринкового) та вийти в лідери».

У компанії Kingston погоджуються з такими оцінками, пояснюючи своє лідерство в сегменті канальної дистрибуції SSD-накопичувачів насамперед фактором конкурентного портфоліо. За словами представників Kingston, в асортименті бренда представлені інноваційні продукти, точно сфокусовані на потребах клієнтів. Зокрема, в 2019 році портфоліо компанії Kingston поповнилося трьома новими клієнтськими SSD, п'ятьма моделями для центрів обробки даних (дві з них отримали статус VMware Ready), а також першим рішенням для U.2 NVMe PCIe.

Варто додати, що аналітики компанії TRENDFOCUS провели дослідження всіх світових постачань SSD, також зафіксувавши більш ніж 30-відсоткове зростання ринку, загальний обсяг якого склав 276 мільйонів штук. Як і в канальних продажах, склад трійки лідерів не змінився, але змінилася їхні місця: Samsung, Western Digital і Kingston.

За словами віце-президента TRENDFOCUS Дона Дженетта, сприятливе ціноутворення протягом більшої частини 2019 року сприяло попиту на SSD у клієнтському секторі, що дозволило OEM-виробникам збільшити пропозицію систем із твердотілими накопичувачами. «Протягом наступних місяців 2020 року відсоток ПК із встановленими SSD буде залишатися високим, залишиться високим і попит на SATA SSD у центрах обробки даних, а також ми спостерігатимемо зростання потреби в PCIe для проектів класу Hyperscale», – заявив Дженетт.

З асортиментом твердотілих накопичувачів та інших носіїв інформації від американського бренда Kingston можна ознайомитися в каталозі YUGCONTRACT.