Код: 6499378 Материнська плата Asus Prime X570-P (sAM4 AMD X570-P) ATX

  • Артикул: PRIME X570-P
  • Гніздо процесора: Socket AM4
  • Чіпсет мат.плати: AMD X570-P
  • Формат мат.плати: ATX

Гарантія: 3 роки

Материнська плата для процесорів AMD AM4: форм-фактор ATX, шина PCIe 4.0, 12-фазна система живлення з модулями DrMOS, DDR4-4400, два слоти M.2, HDMI, SATA 6 Гбіт/с, USB 3.2 Gen2, роз'єм для світлодіодних стрічок із синхронізацією Aura Sync.

  • Роз'єм AM4 для процесорів AMD Ryzen третього та другого поколінь
  • Оптимізована система живлення: схема 8 + 4 фази, силові модулі DrMOS, роз'єми ProCool, високоякісна елементна база
  • Інтелектуальна система охолодження з регулюванням вентиляторів і водяних помп через утиліту Fan Xpert 4 або інтерфейс UEFI BIOS
  • Технологія OptiMem: оптимізована розводка слотів для збільшення частотного потенціалу модулів пам'яті
  • Сучасні інтерфейси: PCIe 4.0, два слоти M.2, порти USB 3.2 Gen2
  • Роз'єм Aura для світлодіодної стрічки, колір якої можна синхронізувати з іншими Aura-сумісними пристроями (технологія Aura Sync)

Prime
Наділені професійним зовнішнім виглядом і збалансованими технічними характеристиками, материнські плати серії Prime X570 призначені для всіх, хто хоче використовувати процесори Ryzen для продуктивної роботи. У них реалізовано безліч ексклюзивних функцій ASUS, зокрема широкий вибір засобів для настройки продуктивності комп'ютера.

Надійний фундамент для ПК
Стабільне живлення, легке в налаштуванні охолодження, сучасні інтерфейси - материнські плати серії Prime X570 пропонують користувачу всі необхідні фундаментальні речі, які дозволять з максимальним ефектом застосовувати новітній процесор Ryzen у повсякденній роботі.

Система живлення
Процесори AMD Ryzen третього покоління мають велику кількість ядер і обмінюються даними на більшій швидкості, ніж їх попередники, а значить і вимагають більше електроенергії. Материнська плата Prime X570-P здатна забезпечити належні умови для їх роботи за рахунок оптимізованої системи живлення.

Роз'єми живлення ProCool
8- і 4-контактні роз'єми ProCool під'єднують 12-вольтну шину блоку живлення безпосередньо до процесора. Завдяки використанню цільних, а не порожніх контактів вони здатні проводити струм більшої сили, ніж звичайні.

Пам'ять і накопичувачі

  • Два порти M.2 (в режимі PCIe 4.0)
  • Високошвидкісний інтерфейс M.2

Завдяки наявності двох роз'ємів M.2, розрахованих на пристрої формату 22110 і працюють у режимі PCIe 4.0, користувач може не тільки під'єднати сучасні твердотільні накопичувачі на високій швидкості, але і об'єднати їх у RAID-масив.

SafeSlot
Захист слотів розширення. SafeSlot - це особливий спосіб кріплення слота PCIe на основі додаткових внутрішніх металевих елементів, які забезпечують більшу міцність і стійкість до деформацій при встановленні та витяганні плат розширення.

ASUS OptiMem
Оптимізована розводка слотів DIMM. Оптимізована розводка слотів пам'яті (технологія OptiMem) дозволяє з максимальним ефектом задіяти архітектуру AMD Infinity Fabric. Результат - підтримка модулів пам'яті з високою частотою і низькою латентністю.

Інтерфейси
USB 3.2 Gen 2. Вбудований інтерфейс USB 3.2 (10 Гбіт/с).

Дана материнська плата наділена інтерфейсом USB 3.2 другого покоління (у вигляді стандартного роз'єму Type-A), пропускна здатність якого доходить до 10 Гбіт/с.

LANGuard
Для стабільної роботи комп'ютерної мережі. Роз'єм дротової мережі на материнських платах ASUS оснащується спеціальним захистом від статичної електрики та перепадів напруги.

Охолодження
Холодніше та тихіше. Материнська плата Prime X570-P пропонує гнучкі засоби керування системою охолодження комп'ютера, які доступні через інтерфейс UEFI BIOS і спеціальну утиліту Fan Xpert 4.

Радіатор з вентилятором
Посилене охолодження чіпсета. Шина PCIe 4.0 збільшує об'єм даних, які обробляються чіпсетом, що в кінцевому підсумку призводить до підвищення його температури. Ось чому на платі Prime X570-P чіпсетний радіатор доповнений окремим вентилятором.

Активне охолодження включає в себе:

  • Повітровод: Спеціальний повітровод концентрує потік повітря на ребрах радіатора, допомагаючи вентилятору розвинути вищий статичний тиск.
  • Радіатор з ребрами: Завдяки оребренній поверхні радіатора збільшується загальна площа теплорозсіювання і оптимізується проходження повітряного потоку від вентилятора.
  • Вентилятор Delta Superflo: Малошумний вентилятор використовує довговічний підшипник, розрахований на 60 тисяч годин роботи.

Гнучка настройка
В інтерфейсі прошивки материнських плат серії Prime X570 і в доданих до них утилітах є безліч змінних параметрів, за допомогою яких можна зробити налаштування і оптимізацію комп'ютера, щоб той працював саме так, як вам потрібно.

Дружній інтерфейс
Материнські плати серії Prime X570 наділені зручним у використанні та функціональним інтерфейсом UEFI BIOS.

Armoury Crate
Додаток Armoury Crate являє собою єдиний центр управління продуктами ASUS. У його інтуїтивно зрозумілому інтерфейсі представлені різні настройки, пов'язані з підсвічуванням і апаратними параметрами. Крім того, тут є спеціальні розділи для перегляду новин від від ASUS і реєстрації куплених пристроїв.

Підсвічування Aura
Технологія синхронізації Aura Sync. Щоб надати комп'ютеру індивідуальність і яскравість, дана материнська плата дозволяє під'єднати світлодіодну стрічку, роботу якої можна синхронізувати з Aura-сумісними пристроями ASUS (технологія Aura Sync).

Адресується роз'єм другого покоління
Материнська плата Prime X570-P володіє роз'ємом для під'єднання світлодіодних стрічок та інших пристроїв з адресованим підсвічуванням другого покоління. Їх особливістю є те, що програмне забезпечення може автоматично адаптувати візуальні ефекти відповідно до конкретної кількості світлодіодів. Крім того, роз'єм сумісний з уже випущеними пристроями, наділеними підсвічуванням Aura.

Для красивих комп'ютерів
Світлодіодне підсвічування чіпсета. Дана материнська плата забезпечена барвистим світлодіодним підсвічуванням з різними візуальними ефектами.

Чіпсет і процесор
Чіпсет AMD X570 підтримує 16 ліній PCIe 4.0/3.0, порти USB 3.2 Gen2 (10 Гбіт/с) і SATA 6 Гбіт/с для під'єднання периферійних пристроїв, а також забезпечує широкі можливості з розгону процесорів AMD для роз'єму AM4. Крім того, він оптимізований під використання багатопроцесорних графічних конфігурацій, зібраних за технологіями NVIDIA SLI або AMD CrossFireX.

Роз'єм AM4 для процесорів AMD
Дана материнська плата сумісна з процесорами AMD Ryzen (3-го і 2-го поколінь) і Ryzen з графічним ядром Radeon Vega (2-го і 1-го поколінь), які встановлюються в роз'єм AM4. Нараховуючи до 16 ядер, виготовлених за технологією 7 нм, моделі серії Ryzen 3-го покоління втілюють інноваційну мікроархітектуру Zen. Процесори AMD для роз'єму AM4 підтримують інтерфейс USB 3.2 Gen2 (10 Гбіт/с), 16 ліній PCI Express 4.0/3.0 і двоканальну оперативну пам'ять DDR4.

Основні характеристики
Призначення

Для настільних ПК

Чіпсет

AMD X570

Формат плати

ATX

Процесор
Гніздо процесора

Socket AM4

Підтримувані процесори

AMD Ryzen 3го/2го/1го покоління з графікою Radeon Vega Graphics

Оперативна память
Тип оперативної пам'яті

DDR4

Форм-фактор пам'яті

DIMM

Кількість слотів пам'яті

4

Макс. обсяг пам'яті

128 ГБ

Підтримка двоканального режиму

Так

Вбудовані адаптери
Відео

Використовується вбудоване в процесор

Аудіо

8-канальний кодек Realtek S1200A

Мережевий адаптер

10/100/1000

Bluetooth

Немає

Wi-Fi

Немає

Слоти розширення
PCIe x16, шт.

2

PCIe x1, шт.

3

Внутрішні роз'єми і колодки
SATA III, шт.

6

Підтримка RAID

0, 1, 10

M.2, шт.

2

Колодка для 2-х USB 2.0 портів, шт.

2

Колодка для 2-х USB 3.0 портів, шт.

2

Порти і роз'єми на задній панелі
PS/2, шт.

1

USB 2.0, шт.

2

USB 3.2 Gen 1, шт.

2

USB 3.2 Gen 2, шт.

4

LAN (RJ45), шт.

1

HDMI

1

Optical S/PDIF, шт.

1

Аудіо роз'єми, шт.

3

Інші характеристики
BIOS

UEFI

Роз'єм живлення

24+8+4 pin

Розміри, мм

305 х 244