Код: 6452344 Материнська плата Gigabyte B450 AORUS PRO (sAM4, AMD B450) ATX

  • Артикул: B450_AORUS_PRO
  • Гніздо процесора: Socket AM4
  • Чіпсет мат.плати: AMD B450
  • Формат мат.плати: ATX

Гарантія: 3 роки

Функція RGB Fusion
Материнські плати Aorus можуть похвалитися найпередовішою на сьогодні системою LED-підсвічування. Завдяки фірмовому додатку RGB Fusion App зі зручним і інтуїтивно зрозумілим користувацьким інтерфейсом, ви зможете надати системі Gigabyte свій неповторний вигляд. Ентузіасти LED-технологій тепер отримали у своє розпорядження ще більше можливостей для налаштування відразу декількох незалежних один від одного зон. Функціонал програми дозволяє настроїти яскравість і мерехтіння світлодіодів для відображення режимів зміни температури або навантаження ПК.

Gigabyte RGB Fusion APP
Завдяки фірмовому додатку RGB Fusion зі зручним і інтуїтивно зрозумілим користувацьким інтерфейсом, можна надати системі неповторного вигляду. Користувачі отримали у своє розпорядження ще більше можливостей для налаштування відразу декількох незалежних один від одного зон. Функціонал програми дозволяє настроїти яскравість і мерехтіння світлодіодів для відображення режимів зміни температури або навантаження ПК.

Ефект оточення світлом
Завдяки великому спектру налаштувань LED-лінійок, ПК набуває індивідуальний вигляд в обраному користувачем стилі. Повноцінна підтримка RGB-гами кольорів, додаток RGB Fusion і абсолютний контроль над світловим оточенням материнської плати.

RGBW і UV світлодіодні лінійки
Недостатньо яскравості? Під'єднуйте до спеціального роз'єму зовнішні RGB, RGBW або RGB/UV лінійки (напруга живлення 12 В) і керуйте всією схемою через фірмовий додаток RGB Fusion. Лінійки RGBW, оснащені світлодіодами білого світіння, дозволяють організувати найяскравіше та насичене світлове оточення.

Фірмова функція RGB Fusion (розширений режим)
Функціонал нового додатку RGB Fusion пропонує користувачам доступ до різних встановленим профілів LED-освітлення з можливістю вибору кольору. Зокрема, передбачено режим синхронізації світіння світлодіодів у такт вашої улюбленої музики, а також режим зі зміною кольору світіння, як індикатора поточної температури процесора.
Справжні експерти в галузі організації освітлення оцінять розширений діапазон налаштувань, який дозволяє організувати світлове оточення за індивідуальним планом зі своїми ефектами та колірними переходами, задаючи певну тривалість і час переходу для світіння LED-лінійок.
По завершенню налаштувань, збережіть ваш індивідуальний профіль і поділіться ним з іншими ентузіастами.

Smart Fan 5
Завдяки Smart Fan 5 користувачі можуть бути впевнені в тому, що їх ігровий ПК буде функціонувати у найсприятливішому температурному режимі без шкоди для продуктивності. Завдяки термодатчикам, розміщеним на материнській платі, за допомогою Smart Fan 5 можна контролювати роботу кожного вентилятора. Крім того, Smart Fan 5 - це ще й більша кількість гібридних роз'ємів для під'єднання вентиляторів, які підтримують режими роботи PWM і Voltage, забезпечуючи максимальну зручність обслуговування встановленої рідинної системи охолодження.

Гібридні роз'єми подвійного призначення
Гібридний роз'єм здатний визначити чи використовує система охолодження режими управління PWM або Voltage і автоматично перемкнеться у відповідний стан.
Підтримуються до двох підсилювачів з вбудованим захистом від перевантаження по струму - обов'язкова умова для потужних вентиляторів категорії high-end.

Новий додаток Smart Fan 5
Можливість вибору оптимального режиму від найтихішого, до повношвидкісного, відповідно до особливостей функціонування системи. Для кожного вентилятора або помпи може бути задано свій графік роботи, із зазначенням граничних значень для переходу на іншу швидкість обертання.

Датчики та вентилятори оперативної взаємодії
Для кожного вентилятора можна вказати швидкість обертання крильчатки відповідно до певної температури охолоджуваного компонента системи (за винятком вентилятора ЦП).

Функція кривої вентилятора
Настроювання кривої вентилятора залежно від конкретної температури, інтуїтивно зрозумілий графічний інтерфейс утиліти.

Вдосконалений інтерфейс BIOS
Запропонований GIGABYTE новий графічний інтерфейс забезпечує зручний доступ до функціонала істотно переробленої BIOS і дає можливість користувачу набути унікального досвіду тонкої настройки нової системи.

High-End аудіоконденсатори
У материнських платах Aorus застосовується комбінація високоякісних аудіоконденсаторів японської компанії Nichicon і Hi-Fi конденсаторів WIMA FKP2 - ідеальне рішення для вбудованої аудіопідсистеми, характеристики якої відповідають вимогам найвибагливіших користувачів.

Швидкісні NVMe M.2-накопичувачі PCIe 3.0 x4 і х2 (типорозмір 110/80 мм, до 32 Гбіт/с)
Плати Aorus вигідно відрізняє значно вища швидкість передачі M.2-пристроїв зберігання даних і можливість задіяти для таких накопичувачів як PCIe, так і SATA-інтерфейс.

Світлодіоди діагностики
Встановлені на платі світлодіоди вбудованими засобами BIOS інформують про несправності на етапі завантаження, що дає можливість користувачам швидко визначити, який із основних компонентів (ЦП/ОЗП/Графіка/Накопичувач) несправний, і негайно вжити відповідних заходів.

Захист Ultra Durable для роз'ємів PCIe
Посилений захист роз'ємів PCIe, підтримуються повнорозмірні графічні плати для потужних ігрових ПК/систем віртуальної реальності

Піни живлення із цільного металу
Збільшена контактна площа. Краще витримує підвищену напругу та тепловиділення. Неймовірно довговічні.

Резистори стійкі до впливу сірки
Сполуки сірки в повітрі можуть впливати на планарні компоненти (зокрема, резистори), створюючи хімічні сполуки, здатні викликати коротке замикання. Якщо це станеться, материнська плата не зможе функціонувати. Встановлюючи резистори стійкі до впливу сірки, компанія Gigabyte пропонує якісно новий рівень захисту Ultra Durable своїх виробів.

Утиліта EasyTune
Gigabyte EasyTune - фірмова утиліта з простим і наочним користувацьким інтерфейсом, яка дозволяє коригувати налаштування системи без необхідності перезавантаження ПК (регулювання тактової частоти та напруги живлення ключових компонентів у середовищі Windows). За допомогою функції Smart Quick Boost можна в автоматичному режимі виконати процедуру оверклокінгу в тих випадках, коли необхідний приріст продуктивності системи.

Оглядач SIV
Оглядач Gigabyte System Information Viewer (SIV) - одна з ключових функцій, яка здійснює моніторинг та інформує користувача про поточний стан системи. Моніторингу, зокрема, підлягають системний годинник і процесор, швидкість обертання вентилятора під керуванням заданого профілю, системні сповіщення про перевищення температура або відповідний запис у системному журналі; усі ці та інші параметри відображаються у відповідному вікні інтерфейсу оглядача інформації про систему.

Патентована технологія Gigabyte DualBIOS (UEFI)
На системних платах Gigabyte сімейства Ultra Durable реалізована унікальна технологія Gigabyte DualBIOS, покликана убезпечити одну з найважливіших складових системної плати - BIOS. У рамках технології DualBIOS на материнських платах Gigabyte встановлені дві мікросхеми BIOS - основна та резервна. Цей тандем надійно захищає мікрокод BIOS від вірусних атак, апаратних збоїв, викликаних виходом з ладу компонентів ПК, некоректних дій користувача, допущених при оверклокінгу, а також від кидків напруги в мережі в процесі оновлення BIOS.

Колодка G-Connector: простота та зручність
На етапі під'єднання фронтальної панелі в умовах обмеженого простору корпусу системного блоку маніпулювати мініатюрними роз'ємами кабелів досить важко. За допомогою колодки G-Connector можна легко під'єднати всі необхідні кабелі відразу, значно спростивши процес самостійної збірки ПК і заощадивши час.

 

 

 

 

 

 

Основні характеристики
Призначення

Для настільних ПК

Чіпсет

AMD B450

Формат плати

ATX

Процесор
Гніздо процесора

Socket AM4

Підтримувані процесори

AMD Ryzen 1-е / 2-е покоління / Ryzen з відеоядром Radeon Vega / 7-е покоління A-серії / Athlon X4

Оперативна память
Тип оперативної пам'яті

DDR4

Форм-фактор пам'яті

DIMM

Кількість слотів пам'яті

4

Макс. обсяг пам'яті

64 ГБ

Підтримка двоканального режиму

Так

Вбудовані адаптери
Відео

Немає вбудованої відеокарти, відеовиходи відсутні

Аудіо

Realtek ALC1220-VB кодек / Формат представлення аудіосигналу: High Definition Audio / Схема позиціонування аудіосигналу 2/4/5.1/7.1

Мережевий адаптер

10/100/1000

Bluetooth

Немає

Wi-Fi

Немає

Слоти розширення
PCIe x16, шт.

3

PCIe x1, шт.

1

Внутрішні роз'єми і колодки
SATA III, шт.

6

Підтримка RAID

0, 1, 10

M.2, шт.

2

Колодка для 2-х USB 2.0 портів, шт.

2

Колодка для 2-х USB 3.0 портів, шт.

1

Порти і роз'єми на задній панелі
USB 3.0, шт.

4

USB 3.1 Gen 2, шт.

1

USB Type-C, шт.

1

LAN (RJ45), шт.

1

HDMI

1

DVI

1

Optical S/PDIF, шт.

1

Аудіо роз'єми, шт.

5

Інші характеристики
BIOS

UEFI

Роз'єм живлення

24+8 pin

Розміри, мм

305 x 244