Код: 6619168 Монітор 31.5" AOC U32U1

  • Артикул: U32U1
  • Серія: Профі
  • Тип матриці: IPS
  • Роздільна здатність: 3840x2160
  • Інтерфейси: HDMI/DP

Гарантія: 3 роки

Дизайн
Виглядає монітор досить незвично і ефектно - тонкий по всій площі корпус екрана, однакова по товщині рамка вздовж усіх чотирьох країв зображення (зазвичай у моніторах нижня панель помітно ширше всіх інших). Електроніка винесена в окремий плоский блок, до якого дисплей кріпиться на шарнірах - це ще раз підкреслює досить невелику товщину основної частини монітора. Роз'єми також знаходяться в цьому блоці, так що під'єднані кабелі менше переміщаються в просторі при регулюванні положення дисплея.

Під декоративною кришкою ховається VESA-сумісне кріплення (100х100) для монтажу монітора на стіну. У блоці роз'ємів можна знайти два HDMI-входи (один 1.4, один 2.0), один DisplayPort 1.4, USB концентратор з двома портами USB 3.2 Gen 1, роз'ємами USB 3.0 Micro B і USB Type-C (з підтримкою DisplayPort Alternate Mode, тобто його можна використовувати для передачі відео), а також аудіовихід у вигляді мініджека.

Стоїть монітор на триногій підставці з металевих трубок, вона дозволяє змінювати положення екрана по висоті, кут нахилу, повертати його вліво-вправо та переводити в портретний режим.

Меню
Для навігації по меню використовується джойстик, розташований на звороті дисплея в правому нижньому кутку.

Головне меню складається з 6 пунктів: «Яскравість» містить базові настройки яскравості/контрасту/гами та динамічної контрастності, «Налаштування зображення» - активацію режиму HDR, вибір режиму відео та ввімкнення овердрайва, «Налаштування кольору» дозволяє вибрати колірну температуру, активувати зниження частки синього в підсвічуванні та ввімкнути «покращувач кольору» DCB (Dynamic Color Boost).

«Поліпшення зображення» містить єдину функцію - увімкнення «яскравого кадру», яка змінює яскравість/контрастність у довільного фрагмента екрана (розмір і положення «кадру» також налаштовується користувачем). У «Додаткових налаштуваннях» знаходяться системні параметри типу формату зображення, способу вибору відеовходу, скидання на заводські наташтування і інформації про поточний відеорежим, а в «Настройці меню» зібрані параметри відображення екранного меню (мова, час показу, положення на екрані і т.д .).

Функціональність
У AOC U32U1 використовується 31,5-дюймова 10-бітна IPS-панель з роздільною здатністю 3840х2160 точок. Щільність пікселів виходить ~ 140 PPI, зі звичайної відстані розгледіти окремі пікселі практично неможливо, зображення виглядає цілісним і щільним. Частота оновлення екрана стандартна, 60 Гц - для ігор монітор явно не призначений, тому відсутність вищих частот назвати якимось серйозним недоліком можна (хоча від плавнішої анімації, звичайно, ніхто б не відмовився - у кінці кінців на екрані з частотою оновлення 100+ Гц приємніше не лише грати, але і працювати).

Якість зображення AOC U32U1
Заявлений час відгуку монітора - 5 мс (GtG), у налаштуваннях є можливість розгону матриці, доступні три ступені розгону та повне його вимкнення. Змазування за рухомими об'єктами помірні, такі цілком можна очікувати і від середньостатистичного домашнього ігрового монітора - у цілому, панель у AOC U32U1 виявляється досить швидкою як для професійної моделі. Використання овердрайву дозволяє додатково підвищити чіткість у динаміці (втім, досить слабо). На середньому та максимальному розгоні стають помітні артефакти у вигляді шлейфів за рухомими об'єктами, так що ми б рекомендували використовувати або мінімальний розгін, або зовсім його вимкнути.

У моніторі використовується напівматове покриття екрана, яке майже повністю усуває паразитні відблиски та віддзеркалення, при цьому мінімально страждає від кристалічного ефекту (легка зернистість на однотонних ділянках зображення, помітна на звичайних матових дисплеях).

Glow-ефект у AOC U32U1 досить типовий як для IPS-монітора, при погляді зверху під різними кутами на чорному тлі проявляється середнього ступеня вираженості сріблясте світіння з відчутним теплим відтінком.

Мінімальна яскравість становить 110 кд/м² - це досить багато, але не особливо критично для робочого монітора, який навряд чи буде використовуватися в повній темряві. При цьому в умовах типового офісного освітлення, навіть помітно приглушеного, такої яскравості буде більш ніж достатньо для комфортної роботи. Максимальна яскравість у SDR-режимі (середнє значення за вимірюваннями в 35 точках екрана) знаходиться на рівні 350 кд/м², цього більш ніж достатньо для будь-яких умов освітленості в робочому приміщенні. Перепад між найяскравішою ділянкою (центр) і найменш яскравою (лівий нижній і правий верхній кути) склав близько 60 кд/м², що досить багато як для професійного монітора, нехай і з настільки великою площею екрана. У списку відеорежимів присутній Uniformity, проте його активація не призводить до зниження нерівномірності підсвічування.

Статична контрастність у AOC U32U1 досить велика, як для IPS - близько 1300:1. Монітор підтримує режим HDR, у ньому пікова яскравість досягає 630 кд/м² (контраст - 1900: 1), що, разом з 10-бітною розрядністю панелі та розширеним кольоровим охопленням, дозволило йому отримати сертифікацію VESA DisplayHDR 600.

Серія

Профі

Діагональ, дюйм

31,5

Співвідношення сторін

16:9

Тип матриці

IPS

Роздільна здатність

3840x2160

Покриття екрану

Матове

Геометрія екрану

Плоский

Особливості

USB-концентратор

Безрамковий екран

Тип підсвічування

wLED

Технології

FlickerFree

BlueLight Filter

HDR

Яскравість, кд/м2

600

Контрастність (статична)

1300:1

Кут огляду горизонтальний

178

Кут огляду вертикальний

178

Максимальна частота оновлення, Гц

60

Час відгуку, мс

5

Максимальна кількість кольорів

1.07 млрд

Інтерфейси

DisplayPort

HDMI

Колонки

Є

Варіанти регулювання положення дисплея

Обертання екрана (Swivel)

Нахил екрану

Поворот екрану (Pivot)

Регулювання по висоті

Максимальний стандарт VESA

100 x 100 мм

Блок живлення

Зовнішній

Енергоспоживання, Вт

60

Екологічний стандарт

TCO

Розміри, см

72 х 42 х 28

Вага, кг

10.3

Колір

Чорний

Срібло

Комплектація: Кабель

HDMI

USB

DisplayPort

Power