Код: 6525358 Парктронік Gazer PA40R (зовнішні датчики)

  • Артикул: Gazer PA40R
  • Тип: Датчики
  • Загальна кількість датчиків: 4
  • Колір датчиків: Чорні
  • Діаметр датчиків: 22.5 мм

Гарантія: 12 місяців

Парктроніки Gazer PA40R з професійними ультразвуковими датчиками 58 kHz і тригонометричною системою розрахунку відстаней забезпечують високу надійність і точність вимірювань до будь-яких об'єктів і за будь-якої температури, дозволяють встановити датчики нижче стандартного рівня або на різній висоті, налаштувати під особливості будь-якого автомобіля і навіть на визначення бордюрів. Паркувальний помічник Gazer PA40R можна поєднати з передньою системою Gazer PA40F/PA45F в єдину систему, під'єднати до опціонального дисплею PAD20 або до будь-якої моделі дзеркала заднього огляду Gazer для відображення індикації разом із зображенням камери заднього огляду. Система паркування Gazer PA40R включає датчики з трьома змінними адаптерами для зміни кута встановлення 3°, 6°, 12°.

Ключові переваги:

  • Професійні датчики 58 kHz та інноваційний принцип визначення відстані на основі тригонометричних рівнянь
  • Об'єднання задньої та передньої системи в єдину, з під'єднанням до загального дисплея або динаміка
  • Самодіагностика несправностей при ввімкненні, автоматичне визначення запасного колеса та фаркопа
  • Під'єднання до опціонального дисплея PAD20 і дзеркал Gazer для відображення графічної інформації одночасно із зображенням камери заднього огляду
  • Змінні адаптери (3°, 6°, 12°) для коригування кута встановлення датчиків
  • Налаштування висоти встановлення, дальності роботи та геометрії бампера за допомогою DIP перемикачів на центральному блоці
  • Опціональний програматор для професійного налаштування
  • Надійне виконання проводки під'єднання, підвищений захист датчиків від пилу та вологи IP67 

Професійні датчики та тригонометричний розрахунок відстані
Паркувальна система Gazer PA40R використовує професійні ультразвукові датчики із частотою роботи 58kHz, що дозволяє значно підвищити точність і надійність вимірювань, а також встановлювати датчики нижче за стандартний рівень. Датчики мають максимальний кут виявлення по горизонталі, що виключає перепустки та сліпі зони. Датчики PA40F спеціально розроблені для використання у різних погодних умовах. Чутливість і точність датчиків не знижуються залежно від температури на вулиці, чи то сильні морози, чи спекотні літні дні. Датчики також повністю захищені від бруду та води за стандартом IP67.

При обчисленні відстаней паркувальна система Gazer PA40R використовує алгоритм визначення об'єктів, що базується на тригонометричних рівняннях. Для розрахунку відстані до перешкоди використовуються дані відразу з двох датчиків. Таким чином ви отримуєте точну інформацію про відстань до перешкоди, а не відстань від одного окремого датчика до об'єкта, як в інших паркувальних системах. Завдяки цьому датчики PA40R можна встановлювати на різній відстані один від одного та на різній висоті, враховуючи при цьому всі особливості бампера автомобіля. Усі параметри легко налаштовуються під час встановлення системи за допомогою блоку перемикачів на центральному блоці або за допомогою Gazer PAC30.

Об'єднання передньої та задньої системи
Паркувальна система Gazer PA40R (rear) є системою паркувального асистента для встановлення в передній бампер автомобіля, має окремий блок управління і комплектується чотирма датчиками. Також в автомобіль може бути встановлена ​​система асистента паркування в задній бампер Gazer PA40F (front), яка має окремий блок управління і чотири датчики. Системи створені спеціально для виключення зайвого прокладання дротів і мінімізації наведень або перешкод при передачі сигналів від датчиків до блоку керування. При цьому передня та задня системи паркування Gazer легко об'єднуються в єдину систему опціональним кабелем PAC10.

При об'єднанні двох систем в єдину використовується загальний динамік або під'єднання Gazer PAD20 до дисплея. Під час руху назад передня система також залишається активною та повідомляє про наближення до об'єктів. Звукова частота сигналів передньої та задньої систем значно відрізняються (приклади звучання), щоб водій на слух зміг легко розрізнити їх і миттєво відреагувати. При під'єднанні єдиної системи до дзеркала Gazer на зображенні відображається індикація задньої системи, а загальний динамік подає звукові сповіщення з двох систем одночасно.

Самодіагностика й алгоритми сповіщень
Паркувальний помічник Gazer PA40R діагностує справності всіх датчиків при кожному ввімкненні системи. Якщо будь-який з датчиків виявиться пошкодженим або несправним, система проінформує про це. Також система автоматично детектує закріплені на автомобілі аксесуари й обладнання, такі як фаркоп, запасне колесо та навіть підніжка, і виключає ці об'єкти із зони виявлення перешкод. Також можна точніше налаштувати зони виявлення за допомогою перемикачів на центральному блоці або за допомогою комп'ютера та програматора Gazer PAC30.

Для забезпечення комфортного паркування або руху заднім ходом паркувальна система Gazer PA40R розділяє видимий простір позаду бампера автомобіля на статичну (ближню) та динамічну (дальню) зони. Якщо об'єкт перестав наближатися до автомобіля в динамічній (дальній) зоні, система припиняє звукові cповіщення і відновлює лише якщо відстань знову починає скорочуватися. При цьому в статичній (ближній) зоні звукові сповіщення продовжуються постійно, навіть якщо відстань не скорочується.

Під'єднання до дисплея і дзеркал Gazer
Паркувальна система Gazer PA40R стандартно комплектується динаміком, який сповіщає про наявність перешкод і наближення до них. Гучність динаміка можна відрегулювати або в разі потреби вимкнути. Для візуального визначення перешкод і відстані до системи під'єднується опціональний графічний дисплей LCD Gazer PAD20, який під'єднується замість стандартного динаміка. Дисплей підтримує роботу як з однією системою (лише задньою або лише передньою), так і з двома системами одночасно, відображає карту перешкод у графічному вигляді, відстань до перешкод і виробляє звукове сповіщення, причому звук різної частоти для передньої та задньої систем.

Система паркування Gazer PA40R сумісна з будь-якою моделлю дзеркала заднього огляду Gazer, як серій MM/MU з вбудованим монітором, так і серіями MMR/MUR з монітором і відеореєстратором. Під'єднання відбувається через кабель динаміка/дисплея в аналогічний роз'єм стандартної проводки дзеркала Gazer. При цьому графічна інформація про перешкоди виводиться поверх зображення камери заднього огляду у вигляді різнокольорових кружків, що заповнюються, у верхній частині картинки. При такому використанні одночасно під'єднується і дзеркало, і динамік, що дозволяє орієнтуватися при паркуванні як за графічною інформацією, так і попереджувальним звуковим сигналом.

Можливості встановлення та налаштування
Датчики паркувальної системи Gazer PA40R мають унікальну конструкцію, яка завдяки змінним адаптерам дозволяє встановити їх правильно практично в будь-який автомобіль. Основне завдання встановлення полягає в тому, щоб робоча поверхня кожного датчика була розташована перпендикулярно до землі, при цьому більшість бамперів сучасних автомобілів мають заокруглення або ухил. У комплекті Gazer PA40R поставляється 3 різні набори адаптерів з кутами нахилу 3 °, 6 ° і 12 °, які забезпечують коректне встановлення в бампер, компенсуючи заокруглення і ухили, а також дозволяють зробити якісне фарбування датчиків.

При встановленні паркувальної системи Gazer PA40R для більшості автомобілів усі необхідні параметри можна встановити за допомогою перемикачів на корпусі центрального блоку. Якщо бампер автомобіля має нестандартний вигин або необхідно точніше налаштувати роботу системи, можна скористатися опціональним програматором PAC30. За допомогою програматора можна точно налаштувати такі параметри як відстань між датчиками, висота встановлення датчиків, вигин бампера, порядок розташування датчиків, змінити статичні та динамічні зони, налаштувати ширину видимості кожного окремого датчика, а також налаштувати звукову частоту сигналів попередження.

Комплект поставки та рівень виконання
Комплект паркувальної системи Gazer PA40R призначений для професійного встановлення і включає центральний блок управління, 4 датчики, динамік, три комплекти змінних адаптерів, комплект проводки, а також спеціальну фрезу, лінійку для розмітки бампера, інструкцію з встановлення та налаштування.

Усі компоненти системи та складові комплекту вироблені Gazer за найвищими стандартами автовиробників і відповідають найвищим вимогам щодо якості та безпеки. Так, усі дроти від датчиків до центрального блоку поміщені в гофроізоляцію та додатково екрановані, датчики мають високий рівень захисту IP67 і максимально широкий температурний діапазон роботи, оснащені спеціальними герметичними роз'ємами. У комплекті передбачено подовжувач динаміка/монітора для прокладки в передню частину салону довжиною 8 метрів, фреза має вбудовану пружину для максимально точної та акуратної свердловки.

Тип

Датчики

Загальна кількість датчиків

4

Колір датчиків

Чорні

Забарвлювані датчики

Під фарбування

Діаметр датчиків

22.5 мм

Мінімальна робоча дистанція

10 см

Максимальна робоча дистанція

280 см

Точність вимірювання

1 см

Сигнал

Гучність динаміка - 95 дБ

Екран

Немає

Робоча напруга

Немає

Робочий струм

Струм: 400 мA, у режимі паркування: 12 мА

Робоча температура

Від -30 до +70 °С

Час відгуку

0.08 сек

Частота роботи датчика

58 кГц

Ступінь захисту датчика

IP67

Ступінь захисту центрального блоку

IP40

Додаткові характеристики

Регулювання гучності: Так (Low/High/OFF)

Можливість зміни кута встановлення: Так, адаптери в комплекті

Можливість встановлення датчиків на різній висоті

Автоматичне навчання бампер/фаркоп:

Самодіагностика

Визначення перешкод: принцип тріангуляції