Код: 6807702 Відеокарта Asus RTX3080TI 12GB Strix O12G-Gaming

  • Артикул: ROG-STRIX-RTX3080TI-O12G-GAMING
  • GPU: GeForce RTX 3080 Ti
  • Об'єм відеопам'яті: 12 ГБ
  • Тип відеопам'яті: GDDR6X
  • Шина пам'яті: 384 біт

Гарантія: 3 роки

Мікроархітектура NVIDIA Ampere
Нова мікроархітектура NVIDIA Ampere виводить гру на новий рівень за рахунок покращених функціональних блоків, включаючи RT-ядра другого покоління та тензорні ядра третього покоління.

Вмикаємо RTX!
Фантастичний реалізм і висока швидкість, що стали можливими завдяки технологіям трасування променів і штучного інтелекту в іграх нового покоління!

Технологія DLSS
Технологія згладжування з алгоритмами глибокого навчання NVIDIA DLSS забезпечує безкомпромісну якість зображення за рахунок використання наявних у відеокартах GeForce RTX тензорних ядер. При цьому вона мало впливає на швидкість гри, що дозволить викрутити налаштування на максимум. Штучний інтелект – на службі у геймерів!

Коли важлива кожна мілісекунда
Цільтесь точніше та реагуйте швидше – за допомогою комплексу революційних технологій NVIDIA Reflex, які дозволяють виміряти й оптимізувати затримку відображення у змагальних іграх. Працює на відеокартах GeForce RTX 30-ї серії та моніторах з технологією NVIDIA G-SYNC.

Платформа для творчості
Відеокарти серії GeForce RTX 30 підходять не лише для ігор, а й для продуктивної роботи. Підтримка технологій штучного інтелекту, сумісність з програмною платформою NVIDIA Studio та висока продуктивність роблять їх відмінним вибором для тривимірного моделювання, редагування відеоматеріалів у форматі 8K або стрімінгу у прямому ефірі.

Directx 12 Ultimate
Ще більше чудових візуальних ефектів в іграх для платформи Microsoft Windows! Відеокарти GeForce RTX підтримують просунуті функції DirectX 12, такі як трасування променів та адаптивний шейдинг, застосування яких робить ігри ще красивішими та швидшими.

Прискорюйтесь!
Розрахована на ігри нового покоління, ROG Strix GeForce RTX 3080 – це радикально перероблена відеокарта, здатна розкрити всю потужність графічного процесора NVIDIA із мікроархітектурою Ampere. Свіжий дизайн, ефективний кулер з оптимізованими вентиляторами Axial-tech, масивний радіатор – великі та малі покращення торкнулися кожного аспекту пристрою, захопивши навіть підсилювальну пластину на звороті друкованої плати. Найсучасніші технології в області ігрових відеокарт – тепер у вашому розпорядженні!

Конструкція Axial-tech
Вентилятори Axial-tech були додатково покращені з урахуванням особливостей нового радіатора, що налічує ще більше ребер і має ще більшу площу поверхні, ніж у попередніх відеокарт. Збільшилася кількість лопатей. Тепер їх 13 у центрального та по 11 у додаткових вентиляторів. Кільце-обмежувач у крайніх вентиляторів зроблено тонше, щоб забезпечити більший приплив повітря з боків, а додаткові лопаті та широке обмежувальне кільце центрального вентилятора сприяють збільшенню статичного тиску, під яким повітряний потік вдаряється теплорозсіювач графічного процесора.

Нові напрямки
Напрямок обертання центрального вентилятора – протилежний до додаткових. Це знижує турбулентність повітря в районі ребер радіатора, що, у свою чергу, збільшує ефективність усього кулера. Як результат, вентилятори можуть обертатися на меншій швидкості, зменшуючи шум. Більше того, вони повністю зупиняються, коли температура графічного чіпа знижується нижче 55°С. Нова відеокарта серії ROG Strix неодмінно порадує всіх любителів тихих комп'ютерів!

Технологія MaxContact
Тепло від компонентів відеокарти переходить у радіатор, щоб бути розсіяним потужними вентиляторами. Завдяки спеціальній виробничій технології MaxContact, що допомагає отримати максимально гладку поверхню на мікроскопічному рівні, контактний майданчик радіатора є бездоганно рівним, що сприяє покращеному відводу тепла від графічного процесора.

Форм-фактор 2.9 слота
Теплові трубки розподіляють тепло по ребрах радіатора, що заповнюють велике місце, що надається 2.9-слотовим форм-фактором відеокарти. Збільшений розмір радіатора, порівняно з моделями попереднього покоління, гарантує ефективне охолодження нового високопродуктивного графічного чіпа.

Добірні компоненти
У системі живлення відеокарти застосовуються високоякісні конденсатори, дроселі та транзистори (технологія Super Alloy Power II), а процес її виготовлення повністю автоматизований (технологія Auto-Extreme), що унеможливлює ризик людської помилки.

FanConnect II
У задній частині пристрою є пара роз'ємів FanConnect. Вони служать для під'єднання корпусних вентиляторів із ШІМ-регулюванням, чия швидкість змінюватиметься залежно від температури центрального або графічного процесора. Це рішення дає користувачу більше можливостей з організації ефективного охолодження як відеокарти, а й всього комп'ютера.

Оновлений кожух
Крім конструктивних змін під капотом, нові відеокарти ROG Strix можуть похвалитися новим зовнішнім дизайном, що перегукується з естетикою материнських плат серій ROG і ROG Strix. Поєднання різних текстур і матеріалів виграшно виглядатиме при освітленні корпусною ілюмінацією. Якщо сам комп'ютер позбавлений яскравих вогнів, виконана в сірих тонах відеокарта гармонійно впишеться і в такий інтер'єр.

Задня частина
Крім конструктивних змін під капотом, нові відеокарти ROG Strix можуть похвалитися новим зовнішнім дизайном, що перегукується з естетикою материнських плат серій ROG і ROG Strix. Поєднання різних текстур і матеріалів виграшно виглядатиме при освітленні корпусною ілюмінацією. Якщо сам комп'ютер позбавлений яскравих вогнів, виконана в сірих тонах відеокарта гармонійно впишеться і в такий інтер'єр.

Передня частина
Передня частина відеокарти буде найпомітнішою у більшості комп'ютерних збірок, тому її дизайну було приділено особливу увагу. Роботу вбудованого елемента підсвічування, що адресується, можна налаштувати та синхронізувати з підсвічуванням інших компонентів Asus за допомогою програми Armoury Crate. Електроживлення пристрою забезпечується за допомогою пари 8-контактних роз'ємів, забезпечених вбудованою системою моніторингу. Якщо відеокарта не отримуватиме достатньо електрики від блока живлення, загориться червоний попереджувальний індикатор. Спереду також можна побачити посилену металеву раму, що надає міцності всьому пристрою.

GPU Tweak II
У комплект поставки сучасних відеокарт Asus входить ексклюзивна утиліта GPU Tweak II, яка надає користувачу повний контроль за графічною підсистемою комп'ютера. З її допомогою можна змінювати частоти та напруги, налаштовувати роботу вентиляторів, відстежувати дані апаратного моніторингу тощо. Ця утиліта допоможе вам отримати максимум з вашої нової відеокарти! 

Графічний процесор
Виробник GPU

nVidia

Графічний чип

GeForce RTX 3080 Ti

Частота GPU

OC Mode: 1845 МГц

Gaming Mode: 1815 МГц

Пам'ять
Об'єм відеопам'яті

12 ГБ

Тип відеопам'яті

GDDR6X

Шина пам`яті

384 біт

Частота пам`яті

19000 МГц

Підтримка API
Підтримка DirectX

12

Підтримка OpenGL

4.6

Максимальна роздільна здатність

7680x4320

Порти і інтерфейси
Інтерфейс

PCI Express 4.0

DisplayPort, шт.

2

HDMI

2

Підтримка HDCP

Є

Живлення
Роз'єм живлення

8 + 8 + 8 pin

Рекомендована потужність блоку живлення, Вт

850

Охолодження
Тип охолодження

Активна (кулер)

Кількість вентиляторів, шт.

3

Довжина, мм

318,5