08 лютий 2023

Старт продажу акумуляторів та інверторів від провідних світових брендів

В асортименті Юг-Контракту з’явилися сучасні акумулятори, інвертори та комплекти для систем відновлювальних джерел живлення від всесвітньо відомих брендів Pylontech, Sofar, Blackbatt, Or-tec, Ritar та Victron.

Відповідаючи на виклики воєнного часу і пов’язаних з цим проблем в енергетиці, Юг-Контракт розширює асортимент товарів для побудови енергонезалежних систем. На складі Юг-Контракту вже доступні для замовлення акумулятори від брендів Pylontech, Or-tec, Blackbatt, Ritar та інвертори торгових марок Sofar і Victron, які дозволяють створювати різноманітні варіації систем відновлювальних джерел живлення як для квартир і приватних будинків, так і для побудови корпоративних рішень. Кожна така система призначена для створення запасу енергії, який дозволить задовольнити потреби в електриці на певний час. В разі віялових відключень, коли електроенергія періодично з’являється і є можливість поповнити запас, ці системи працюють дуже ефективно. Можливість придбання готового комплекту обладнання від Pylontech та Sofar дозволяє заощадити не лише час на підбір сумісних пристроїв, але ще й до 25% вартості.

Схема резервного джерела живлення виглядає так: система пропускає електроенергію із мережі за нормальних умов, а також підзаряджає акумулятори (червоні стрілки). Якщо електроенергія в мережі відсутня – тоді накопичена енергія використовується для живлення приладів (сині лінії).

Асортимент Юг-Контракту представлений трьома типами акумуляторів:

1. Батареї з технологією LiFePO4 (літій-фосфат-залізо) від Pylontech
Гарантують високу безпеку та найбільш тривалий термін служби (більш ніж 15 років). Самостійно розроблена BMS (система управління акумуляторними елементами) захищає елементи від перевищення температури, струму, напруги, рівня розряду тощо. Такі акумулятори позбавлені необхідності обслуговування і легко встановлюються. Вони сумісні з більшістю продукції відомих виробників інверторного обладнання, можуть використовуватися як в резервних та автономних, так і в гібридних сонячних системах без погіршення робочих показників. Акумулятори Pylontech мають вбудований захист від оберненої полярності, від короткого замикання та від зовнішніх механічних пошкоджень, що робить їх безпечними у використання в житлових приміщеннях.

2. Гелеві акумулятори від Or-tec, Blackbatt та Ritar
Мають велику щільність за рахунок гелеподібного середовища, що робить ці акумулятори стійкішими до глибоких розрядів. Завдяки цій властивості гелеві акумулятори широко застосовуються в системах з циклічними розрядами-зарядами, наприклад, в сонячних електростанціях. Акумулятори типу GEL менш сприйнятливі до температури й можуть працювати у нормальному режимі навіть за мінусових температур.

3. AGM-акумулятори від Or-tec та Blackbatt
Добре переносять сильні розряди, що дозволяє працювати у циклічному режимі без серйозних наслідків. Такі акумулятори найбільш чутливі до коливань температури довкілля. Працюють у буферному режимі, зберігаючи свою ємність до десятка років та не потребують особливих умов для обслуговування.

З повним асортиментом акумуляторів та їхніми технічними характеристиками можна ознайомитись в каталозі.

Серія інверторів Sofar Solar HYD включає компактні трифазні гібридним інвертори, які ідеально підходять як для мережевих, так і для автономних систем. Вони характеризуються високою ефективністю з низькими втратами енергії, а також низькими витратами на обслуговування. Удосконалена технологія керування подовжує термін служби акумулятора.

Крім того, ці інвертори безпечні та прості в експлуатації. Вони оснащені захистом від низької напруги батареї, від зворотного підключення, перевантаження, перенапруги, мають моніторинг замикань, під’єднання через Ethernet або Wi-Fi та клас захисту IP65. Інвертори оснащуються чітким дисплеєм, який легко читається.

За рахунок великої кількості режимів можна обрати оптимальний режим роботи, що зменшить рахунки за електроенергію. Крім того, доступний автономний режим (наприклад, ДБЖ), який забезпечить безпечну роботу в разі критичних навантажень.

 

Серія інверторів VICTRON ENERGY MULTIPLUS має у своєму складі багатоступінчастий зарядний пристрій з адаптивною технологією заряду батарей і швидкодіюче трансфертне реле передачі змінного струму. Інвертор допускає паралельні й 3-х фазні зміни. Інвертор має безліч налаштувань і одне програмоване реле.

У режимі пошуку навантаження струм холостого ходу інвертора знижується на 70%. У цьому режимі інвертор вмикається кожні дві секунди на короткий проміжок часу для визначення навантаження. У режимі AES (економія) струм холостого ходу знижується на 20% (інвертор працює постійно). Режими енергозбереження можна встановити лише за допомогою VEConfigure.

Системні рішення, а саме комплекти з інвертора та зовнішнього акумулятора, підходять для будь-яких потреб завдяки дуже великій кількості варіацій, які можна скомбінувати із наявних комплектуючих, підбираючи акумулятори ємністю від 2 кВт/год до 73 кВт/год.

Фахівці Юг-Контракту завжди готові допомогти у виборі найбільш вдалих для клієнта рішень для побудови надійних системи автономного енергозабезпечення.