03 квітень 2023

Юг-Контракт взяв участь у тренінгу з фізіотерапії для дітей з муковісцидозом

У Івано-Франківську відбувся тренінг з лікування муковісцидозу за допомогою унікального апарату SIMEOX, дистриб’ютором якого в Україні є Юг-Контракт.

З 20 по 25 березня на базі Івано-Франківського дитячого центру муковісцидозу відбувся тренінг з проведення фізіотерапії дітям, хворим на муковісцидоз (МВ). На цей тренінг запрошувалися дитячі реабілітологи зі всієї України, а проводив його відомий у Європі фізіотерапевт, професор Г’юг Гоше (Hugues Gauchez) з Франції. Подія відбулася в межах спільної Програми співробітництва України, Словаччини, Югославії, Румунії під патронатом Словацького фонду муковісцидозу, а провідною темою тренінгу було впровадження сучасного приладу для бронходренажу SIMEOX в обов'язкову фізіотерапію для хворих на МВ. Юг-Контракт брав участь у заході в якості офіційного дистриб’ютора даного апарату в Україні.

Як повідомлялося раніше, апарат SIMEOX є унікальною розробкою французької компанії PhysioAssist, зараз лише починає поширюватися у європейських лікарнях та здатний значно полегшити перебіг муковісцидозу та інших легеневих захворювань з обструкцією.

В результаті проведення тренінгу ціла група українських медичних фахівців ознайомилася з технологією SIMEOX та переконалася у великих перспективах її застосування в лікуванні та профілактиці муковісцидозу. Крім того, було прийнято рішення про безоплатну передачу трьох таких апаратів в спеціалізовані лікарні Львова та Києва.

Завдяки впровадженню технології SIMEOX існують великі шанси покращити рівень життя маленьких і навіть дорослих пацієнтів з МВ, адже в Україні мало хто з хворих на муковісцидоз живе довше, ніж до 12-17 років. В Європі ж сучасна медицина дозволяє таким людям доживати до 40 і навіть 60 років, і саме тому популяризація апарату SIMEOX, в якій не останню роль грає Юг-Контракт, має таке велике значення.

Тренінг в Івано-Франківську – лише одна з перших подій в межах програми з впровадження технології SIMEOX в Україні. З 9 по 11 травня в Івано-Франківську відбудеться міжнародний симпозіум за участю лікарів–генетиків та пульмонологів з України, Словаччини, Франції та Польщі, в межах якого планується створення Програми надання допомоги дітям з МВ з розробкою правил (протоколів) раннього виявлення захворювання, а також протоколів обстеження, лікування та реабілітації пацієнтів. А вже 23-25 травня у Львові відбудеться міжнародна медична виставка «ГалМЕД», де Юг-Контракт матиме свій стенд з презентацією апарату SIMEOX та проведе міні-конференцію для директорів українських центрів фізіотерапії.